Определете Вашите 3 дръзки и мотивиращи цели за идните две години

дръзки и мотивиращи цели

На 24-ти януари се проведе първата среща на Алфа Груп в София за новата 2017г. Решихме, че едва ли има по-подходяща тема за началото на годината от тази за определянето на дръзки и мотивиращи цели в бизнеса.

Работната сесия (The Workshop)

В ранната януарска утрин собствениците на няколко компании преодоляха студа и столичния трафик, „проходим при зимни условия“ и поработиха над целите в бизнеса си. Направиха го едновременно, както заедно, така и всеки за себе си. Всеки сам за себе си, защото най-добре знае накъде е тръгнал и къде иска да стигне, а всички заедно, защото всеки споделяше това, което отбелязва в работните документи на масата. В нашия случай те представляват една работна тетрадка, чиято идея е да събере мислите на ръководителя и да му бъде основа на плана за действие. Действие, които трябва да го отведе до изпълнението на дефинираните от него S.M.A.R.T. дръзки и мотивиращи цели. Постигнати цели, които ще изстрелят бизнеса му до други висини, ще удвоят, дори утроят стойността му и ще донесат огромно удовлетворение на собственика си. А има ли нещо по-важно от това за един здрав и осъзнат предприемач?

Каква оценка си поставиха на актуалните цели до момента? Колко мотивиращи бяха те за тях самите и екипа им? Как се дефинират дръзки S.M.A.R.T. дръзки и мотивиращи цели? Как изглеждат новите им цели? Всичко това беше отработено на срещата и се надяваме да бъде приложено на практика своевременно във всеки от бизнесите на присъстващите, за да може в следващия удобен момент собствениците да споделят осезаеми резултати. Защото ако има действия, ще има и резултати! 🙂

The Mastermind Sessions

За разлика от друг път, на тази среща имахме цели четирима желаещи, които искаха да споделят свой бизнес казус пред останалите участници в консултативния борд. Два от казусите бяха разгледани, а останалите ще намерят място на следващите срещи. Целта на тази втора част от срещата е, чрез отворени въпроси и обсъждане, да се получи един подробен анализ, придружен от безпристрастни предложения за решения на поставеното предизвикателство. Вторият казус беше особено интригуващ, тъй като трябваше хем „вълка да е сит“, хем „стадото от агнета“ „цяло“. Ние трябваше да разберем кой всъщност е „вълкът“, дали наистина е „вълк“ и каква му е мотивацията да действа като такъв. Дали да се „зарежда пушката“ или да му се намери подходяща менторска или коучинг програма, която да провери дали пък в него няма качествата за „пастир“. Чували сте, че „совите не са това, което са“, а какво остава за вълците и овцете?! 🙂 Както сами разбирате, всички тези метафори предполагат едно обстойно разглеждане на проблема от различни ъгли и смели идеи от участниците. Накрая всичко това допринесе за голямото задоволство от добре свършената работа през деня, както и за усмивките и прегръдките, с които се разделихме с надеждата за следващата ползотворна среща сред хора „от една порода“.


Напомняме, че във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш, затова местата на участниците са ограничени до 20. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ВЕДНАГА при първа възможност! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе:

Ное.
21
вт
2017
Месечна среща на Алфа Груп (София) @ Хотел "Кибелла", София
Ное. 21 @ 08:00 – 15:30

Каним Ви на нашата месечна среща на Алфа Груп в София!

The Alpha Group Sofia
The Alpha Group Sofia

Там ще имате възможността:

  • Да разберете от първо лице концепцията на Алфа Груп;

  • Да седнете на една работна маса с други собственици на бизнес от Вашия калибър;

  • Да работите по една от темите за експедитивно развитие;

  • Да споделите личен казус или предизвикателство в рамките на мастърмайнд сесия;

  • Да получите възможността да погледнете казуса от различна перспектива и предложения за неговото решение от опитни съмишленици;

  • Да споделите знания и опит от Вашето собствено работно ежедневие и да се обогатите от това на другите.

Моля, запознайте се с често задаваните въпроси и правилата и принципите на Алфа Груп!

 

Място на провеждане: Конферентната зала в хотел „Кибелла“ (кв. Гео Милев, ул. „Александър фон Хумболт“ 26, 1113 София – в близост до бившия хотел „Плиска“, сега централа на ЦКБ АД)

 

Стандартна цена за посетители (еднократно участие): 300.00 лв. на човек, с включен ДДС.

 

Покупка на билети

 

За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с Вашия регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.

Автор: Илиян Кирков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *