Определете Вашите 3 дръзки и мотивиращи цели за идните две години

дръзки и мотивиращи цели

На 24-ти януари се проведе първата среща на Алфа Груп в София за новата 2017г. Решихме, че едва ли има по-подходяща тема за началото на годината от тази за определянето на дръзки и мотивиращи цели в бизнеса.

Работната сесия (The Workshop)

В ранната януарска утрин собствениците на няколко компании преодоляха студа и столичния трафик, „проходим при зимни условия“ и поработиха над целите в бизнеса си. Направиха го едновременно, както заедно, така и всеки за себе си. Всеки сам за себе си, защото най-добре знае накъде е тръгнал и къде иска да стигне, а всички заедно, защото всеки споделяше това, което отбелязва в работните документи на масата. В нашия случай те представляват една работна тетрадка, чиято идея е да събере мислите на ръководителя и да му бъде основа на плана за действие. Действие, които трябва да го отведе до изпълнението на дефинираните от него S.M.A.R.T. дръзки и мотивиращи цели. Постигнати цели, които ще изстрелят бизнеса му до други висини, ще удвоят, дори утроят стойността му и ще донесат огромно удовлетворение на собственика си. А има ли нещо по-важно от това за един здрав и осъзнат предприемач?

Каква оценка си поставиха на актуалните цели до момента? Колко мотивиращи бяха те за тях самите и екипа им? Как се дефинират дръзки S.M.A.R.T. дръзки и мотивиращи цели? Как изглеждат новите им цели? Всичко това беше отработено на срещата и се надяваме да бъде приложено на практика своевременно във всеки от бизнесите на присъстващите, за да може в следващия удобен момент собствениците да споделят осезаеми резултати. Защото ако има действия, ще има и резултати! 🙂

The Mastermind Sessions

За разлика от друг път, на тази среща имахме цели четирима желаещи, които искаха да споделят свой бизнес казус пред останалите участници в консултативния борд. Два от казусите бяха разгледани, а останалите ще намерят място на следващите срещи. Целта на тази втора част от срещата е, чрез отворени въпроси и обсъждане, да се получи един подробен анализ, придружен от безпристрастни предложения за решения на поставеното предизвикателство. Вторият казус беше особено интригуващ, тъй като трябваше хем „вълка да е сит“, хем „стадото от агнета“ „цяло“. Ние трябваше да разберем кой всъщност е „вълкът“, дали наистина е „вълк“ и каква му е мотивацията да действа като такъв. Дали да се „зарежда пушката“ или да му се намери подходяща менторска или коучинг програма, която да провери дали пък в него няма качествата за „пастир“. Чували сте, че „совите не са това, което са“, а какво остава за вълците и овцете?! 🙂 Както сами разбирате, всички тези метафори предполагат едно обстойно разглеждане на проблема от различни ъгли и смели идеи от участниците. Накрая всичко това допринесе за голямото задоволство от добре свършената работа през деня, както и за усмивките и прегръдките, с които се разделихме с надеждата за следващата ползотворна среща сред хора „от една порода“.


Напомняме, че във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш, затова местата на участниците са ограничени до 20. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ВЕДНАГА при първа възможност! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе:

окт.
15
чт
2020
Заседание на Алфа Груп България @ Зала за събития Реализатори
окт. 15 @ 08:30 – 12:30

Заседание на консултативния борд на Алфа Груп България

 

Работата в Алфа Групата Ви дава възможност:

 

  • Да удвоите стойността на бизнеса си в рамките на 2-3 години;

  • Да седнете на една работна маса с други собственици на бизнес от Вашия калибър;

  • Да работите по една от темите за бърз растеж;

  • Да отработите личен казус или предизвикателство в рамките на мастърмайнд сесия (до 3 казуса на среща);

  • Да получите предложения за неговото решение от опитни съмишленици;

  • Да споделите знания и опит от Вашето собствено бизнес ежедневие и да се обогатите от това на другите.

 

Тук може да намерите често задаваните въпроси и правилата и принципите на Алфа Групата!

 

Покупка на билети

 

За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с Вашия регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.

%d bloggers like this: