„От кухнята на Алфа Групата“ – Стоян Гoчев. Поредица от интервюта #2

Алфа Групата ми помага да се кача на ниво, на което мога да уеднаквя, моя бизнес с всички останали – и съответно да го подобря спрямо техния опит.” Стоян Гочев

Източник: списание „Български предприемач“


Стоян Гочев е собственик на два от офисите на най-голямата мрежа за недвижими имоти в света RE/MAX City. Единият от офисите се намира в търговски център Парадайс в София и е първият по рода си магазин за имоти в България и третият в света в мрежата на RE/MAX. Занима се с иновации при инвестиране и покупка на недвижими имоти. Помага на клиентите си да печелят доходи от инвестиции в имоти.

“Покупката на имот винаги има двустранен характер. От една страна клиентът купува, за да живее. От друга страна е добре да купи имот, който в бъдеще ще има потенциал да му донесе доход. Голяма част от клиентите, купуват имоти за живеене и не обръщат внимание на този фактор при покупката. По-късно страдат от това. Затова смятаме, че когато клиентът купува е важно да знае какъв е инвестиционният потенциал на имота, който купува в дългосрочен план.”

През последните две години, Стоян е активен член в Алфа Групата.

“Запознах се с Борислава Киркова, в едно бизнес дружество, в което членуваме заедно. Тя ме покани, а на мен ми хареса атмосферата, средата и възможността да подобрявам бизнеса си.”

За основните казуси, които Стоян получава съдействие по време на своето членство той разказва:

“Мои лични казуси са били обсъждани два пъти. В конкретните примери аз бях взел определени решения и използвах групата като място, където да валидирам тези решения. Ако колегите ме бяха разубедили, нямаше да стигна до действие. По този начин аз успях да реализирам това, което си бях намислил”.

 
 

За собствената си мотивация за участие, Стоян споделя следното:

“Един бизнес на практика може да се погледне от различна гледна точка. На микро ниво всеки бизнес е различен. Но колкото повече поглеждаш отгоре нещата, толкова повече бизнесите стават еднакви. Проблемите, които всъщност има в тях, са едни и същи. Тоест ако по операции бизнесите са много различни, то на ниво управление и стратегия за развитие, те много си приличат и проблемите не са различават толкова.

Ако си в групата само с бизнеса и проблемите си, няма как да ги разрешиш лесно, но ако успееш да погледнеш отгоре и да видиш какво се случва, можеш да намериш много общи неща с останалите. В Алфа Групата сме над 10 бизнеса, които успешно се справяме със сегашната ситуация, а и всяка друга ситуация в бизнеса. Не малка част от това справяне, се дължи на тези общи срещи, които правим”.

Като пример за полезно решение за собствения си бизнес Стоян споделя имплементацията на система, за приоритизиране на клиенти, която един от колегите в групата е споделил. Въпреки различната индустрия, в която двамата работят, Стоян намира успешна реализация на тази система в своя бизнес. Това му помага да печели време, което е и най-важната мярка за всеки човек.

 

 

За собствениците на бизнес, които все още не са сигурни дали Алфа Групата е правилното място за тях, Стоян споделя следното:

“Един собственик на бизнес преминава през различни етапи в управлението на бизнеса си:

 1. Микро етап – собственикът иска да върши всичко в своя бизнес, иска всички дейности да минават през него и да знае всичко. В този случай той иска да бъде на микро ниво. В този етап, той не е подходящ да участва в Алфа Групата. Това е, защото не може да погледне бизнеса си отгоре и да направи стратегия за някакво развитие. Всеки собственик на бизнес минава през този етап, а някои от тях остават на този етап.

 2. Стратегически етап – в този момент, собственикът вече е започнал да мисли в посока за растеж и развитие. В този етап е подходящо той да влезе в Алфа Групата, но тогава, бордът ще бъде по-полезен за него, отколкото той за останалите. От тази гледна точка, той не е подходящ за този формат.

 3. Третото ниво е когато бизнесът е пораснал, собственикът има поглед над нещата и има опит в управлението на този бизнес. Той вече се е сблъскал с проблемите и ги е решавал. Този е точно правилният момент, той да попадне в Алфа Групата, за да може групата да бъде полезна и той да бъде полезен на нея, защото това е двупосочен процес.

За собствениците е важно да видят на кой етап се намират и след това да се присъединят в такъв бизнес формат като Алфа Групата.”

Към стартиращите бизнес Стоян отправя следния призив:

“Ако стартирате собствен бизнес, вървете по пътя си от самото начало. Не започвайте да разсъждавате на макро ниво. Важно е да се запознаете с проблемите на микро ниво, за да може да ги решавате в последствие на по-горни нива. Дори да започвате малък бизнес, това не е лошо. Всичко е добро ако има резултати.“

Ако имате нужда от съдействие при инвестиция в недвижимите имоти, може да посетите страницата на RE/MAX.


Напомняме, че във всяка Алфа Група може да участва само по един представител от бранш и местата на участниците са ограничени до 12. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ОЩЕ СЕГА! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе на:

юни
12
ср
2024
Месечна среща на Алфа Група „София“ @ Зала за Събития Реализатори
юни 12 @ 09:00 – 13:00

Заседание на консултативния борд на Алфа Група София

Алфа Групата стартира нов консултативен борд от собственици и управители на развиващи се малки и средни бизнеси в София!

Какво би било, ако:

 • „Имате собствен управителен борд от директори, които да ви помагат всеки месец“….

 • „Някой ви разбира много добре, защото е бил в обувките ви„…

 • „Има с кого да си сверите часовника“…

 • „Бихте могли буквално да си купите време за стратегическо планиране“…

 • „Има къде да си съберете мислите и решителността за последващи действия“…

 • Имате среда, която ви мотивира и ви помага да се развивате“

Това е малка част от споделеното от настоящите членовете на Алфа Групата. След успешното ѝ развитие в София и многобройните запитвания за втора група, тя вече е факт!

Нашето обещание е само едно: да удвоите стойността на бизнеса ви в период от 2 до 3 години!

 

По време на срещата ще имате възможността:

 • Да разберете как да удвоите стойността на бизнеса си в рамките на 2-3 години;

 • Да седнете на една работна маса с други собственици на бизнес от вашия калибър;

 • Да работите по една от темите за бърз растеж;

 • Да отработите личен бизнес казус или предизвикателство в рамките на мастърмайнд сесия (до 3 казуса на среща);

 • Да получите предложения за неговото решение от опитни съмишленици;

 • Да споделите знания и опит от вашето собствено бизнес ежедневие и да се обогатите от това на другите.

Още по темата:

Кратка презентация на „Алфа Групата“

Често задаваните въпроси

Интервюта с членове на Алфа Групата:

Регистрирайте се за следващото събитие тук!


  За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.