Привлечете правилните хора за вашия екип

Човешкият капитал е един от най-важните ресурси за всеки бизнес и същевременно той е все по-силно ограничен. Причини за това можем да търсим във влиянието на редица фактори, но не това е тема на настоящия материал. Тук ще се фокусираме върху добри практики и съвети, които могат да ви бъдат от полза в търсенето на правилните хора за вашия екип.
Ще ви споделим 5 ефективни способа, с които бизнесът ви би могъл да привлече правилните кадри. Повече по темата как да привлечем правилните хора за екипа си ще говорим по време на следващата ни работна сесия.

Корпоративната мисия и визия стоят в основата

Неслучайно всяка бизнес организация си поставя конкретни цели, които да следва. Осъществяването им става възможно, благодарение на структурирането на ясни визия и мисия, в изпълнението на които работи цялата структура. Доброто представяне на мисията и визията на вашата организация е в състояние да привлече сигурна база от клиенти и група от професионалисти, които да станат част от работния екип.
Ключов момент тук е изявленията на компанията да бъдат поднесени по начин, в който кандидатът за предлаганата от вас позиция да разпознае себе си. Да пожелае да стане част от компанията и да работи в изпълнение на мисията и визията ѝ.

Непрестанно търсене на таланти

Организацията не бива да се фокусира върху подбора на кадри само когато дадена позиция се освободи. За да привлече към екипа си наистина талантливи и способни хора, важно е бизнесът да търси потенциални бъдещи служители постоянно. В противен случай рискувате да изпуснете висококвалифицирани и талантливи кадри.
Истината е, че много от “добрите попадения” са там, където най-малко очаквате. Тук визираме различни събития като университетски лекции и семинари, научни и бизнес конференции, различни обучения и ред други подобни събития.

Photo credit: hrmexam.com

Предложете ползи, които биха спечелили кандидатите

Висококвалифицираните кадри, освен че следва да се идентифицират с мисията, визията и целите на компанията, е важно да имат допълнителни ползи от това да работят за вас.
Това ще рече, че е добре да предложите работни условия с преимущества, от които потенциалните кандидати биха се възползвали. Примерите за такива ползи са изключително много – допълнителни квалификации, командировки за придобиване на нови знания и умения в чужбина и страната, социални придобивки, бонусни схеми, участие в собствеността дори (за стартъп компании) и много други.

Преди всичко е важно да убедите кандидатите за вакантната длъжност, че ставайки част от компанията, имат потенциала да се развиват в дадена сфера. Разбира се, това твърдение следва да кореспондира с действителността. Уважавайте своите служители и бъдете честни с тях. Ако сте се опитали да ги убедите в несъществуващи за организацията ви възможности, те много скоро ще разберат това и ще се оттеглят. Това би повлияло негативно върху имиджа на компанията, а оттам и върху бъдещето ѝ развитие.

Подбирайте правилните стимули за предлаганата позиция. Не забравяйте, че човешкият капитал, за който се борите, може да бъде привлечен от конкуренцията. В крайна сметка, целите ви са да намерите и задържите служителите, които работят в посока прогрес на компанията, а не да ги загубите.

„Изградете успешни стратегически партньорства“ ще бъде темата на работната сесия по време на месечната среща на Алфа Група София, която ще се проведе на 12.06.2024г., (сряда) между 9:00 и 13:00ч. в зала за Събития Реализатори. Ако искате да инвестирате във вашия бизнес и личен растеж, се свържете с нас за повече детайли.


Напомняме, че във всяка Алфа Група може да участва само по един представител от бранш и местата на участниците са ограничени до 12. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ОЩЕ СЕГА! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе на:

юли
11
чт
2024
Месечна среща на Алфа Група „Основатели“ @ Зала за Събития Реализатори
юли 11 @ 09:00 – 13:00

Заседание на консултативния борд на Алфа Група „Основатели“

Работата в Алфа Групата ви дава възможност:

 
  • Да удвоите стойността на бизнеса си в рамките на 2-3 години;

  • Да седнете на една работна маса с други собственици на бизнес от вашия калибър;

  • Да работите по една от 50-те теми за бърз растеж;

  • Да отработите личен казус или предизвикателство в рамките на мастърмайнд сесия (до 3 казуса на среща);

  • Да получите предложения за неговото решение от опитни съмишленици;

  • Да споделите знания и опит от вашето собствено бизнес ежедневие и да се обогатите от това на другите.

 

Тук може да намерите често задаваните въпроси и правилата и принципите на Алфа Групата!

 

Регистрация

Свържете се с нас за покана и регистрация за събитието!


    За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.