Как да изградите своя ангажиран и упълномощен екип?

Като ръководител на работен екип навярно неведнъж сте забелязвали как отделни групи служители се фокусират пряко върху своята работа и често не обръщат внимание на тази на околните.

Вярно е, че за това са различните отдели във всяка една компания, но ако между служителите и различните отдели във фирмата ви няма ефективна комуникация и съдействие, трудно бихте могли да изпълните корпоративните ви цели.

Изграждането на ангажиран и упълномощен екип в дадена компания създава предпоставка за едно по-приятно и продуктивно работно място. Какви обаче са техниките за постигането на тази цел? Малка част от работещите практики споделяме накратко в следващите редове.

Бъдете отворени към нови идеи

Успешното овластяване на екипа може да бъде постигнато, когато мениджърът на дадена група се вслушва в съветите, мненията и идеите на своите служители. Честа практика е работещите на ръководни позиции в компании от различни сектори по никакъв начин да не взаимодействат с подчинените си. При изразено мнение мнозина дори демонстрират нежелание да го чуят. Това е погрешен подход и не работи в посока изграждане на ангажиран и уверен екип.
Големият потенциал на всяка една компания е нейният човешки капитал. Хората, които работят на едно място, всъщност могат да предложат изключително ефективни идеи за успех. Нужно е да подходите към тях с нужното внимание, да се вслушате, а защо не и да работите в посока тяхното реализиране.

Инвестирайте в развитие

Независимо в коя индустрия е позициониран бизнесът ви, персоналът ви винаги би приел добре факта, че се инвестира в неговото професионално развитие. За да изградите един ангажиран и упълномощен екип, е важно да развивате уменията на своите служители.
Връзката между трупането на знания и умения в дадена професионална област и овластяването на екипа е изключително важна. Развиващите се членове на един екип са доказателство, че организацията цени своя човешки капитал и е готова да инвестира в неговото израстване.

Награждавайте и насърчавайте усилията на екипа си

В пътя към изграждането на ангажиран и упълномощен екип неминуемо присъства и признанието от страна на ръководството. Ето защо вашите служители следва да бъдат награждавани за усилията, които полагат в израстването на бизнеса.
Всеки член на екипа е положил определени усилия и е предприел немалко рискове за осъществяването на целите на компанията. Важно те бъдат възнаградени дори и с минимално признание. Така доказвате, че сте лидер, който цени високо своите служители и бихте могли да идентифицирате положителни резултати по отношение овластяването на екипа ви.

„Разширете бизнеса си на национално и международно ниво“ ще бъде темата на работната сесия по време на месечната среща на Алфа Груп България, която ще се проведе на 19.01.2023г., (четвъртък) между 9:00 и 13:00ч. в зала за Събития Реализатори. Ако имате интерес към участие в срещата, се свържете с нас за повече детайли.


Напомняме, че във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш и местата на участниците са ограничени до 12. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ОЩЕ СЕГА! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе на:


За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.

%d bloggers like this: