Как да увеличите рентабилните си продажби

Денят е 16.07.2020г., часът – 8:00ч., а времето навън е чудесно. Отново сме в нашия нов дом – зала за събития Realizatori, където вече се чувстваме „като у дома си“, макар да се събираме тук едва за втори път. Със сигурност е заради топлото посрещане на домакините ни, техните лъчезарни лица и първокласно гостоприемство.

По всичко личи, че (и) днес ще имаме още една вдъхновяваща среща на Алфа групата, а рожденият ден на основния организатор на формáта – регионалния ни директор Борислава Киркова, внася допълнително грация, усмивки, позитивно настроение и приказен печен чийз кейк за присъстващите. 😉

Работната сесия (a.k.a. The Workshop)

Планирайте как да увеличите рентабилните си продажби

Това беше заглавието на темата ни днес. Във времена на световна пандемия и генерално свиване на потреблението, темата е актуална за всички браншове. По дефиниция, следва анализ на текущото положение във фирмата на всеки от собствениците и поставяне на текуща оценка (от 1 до 10), която след отработване на сценария в работната тетрадка има възможност да бъде ревизирана. Целта на сесията е споделяне на различни аспекти от моментното състояние на нашите собственици на бизнеси около масата. Това от своя страна води до обмяна на опит и до достигане на онези „А-ха!!!“ моменти, които са в състояние да ти дадат доста добър старт или поне отправна точка за действие. И като споменахме „действие“, по правило всяка подобна сесия и съответно работна тетрадка, завършва с план за действие, включващ малко на брой, но основни действия с ясно дефинирана персонална отговорност и краен срок за изпълнение. След края на срещата се връщаш в офиса, събираш екипа и разпределяш задачите. Това е целта. Кратко, семпло и ясно.

Представяне на бизнес казус (a.k.a. The Mastermind Session)

В този ден челното място на масата във втората част на срещата ни беше заявено от един от „старите“ ни членове – управляващ съсобственик на фирма Реализатори.  Нуждата от свежи съвети беше породена от желанието на фирмата да излезе на международния пазар. Целта беше да се намери най-оптималният начин, елиминиращ грешки в миналото, предходни неефективни практики и предполагащ най-благоприятното достигане до външни партньори, които „да отворят вратите“ за нови доходоносни клиенти. Както винаги, минахме през рунда с уточняващи въпроси, в който от една страна всеки на масата си осигурява пълноценното разбиране на казуса, а от друга – с въпросите си поднася понякога съвсем нова перспектива, с която собственикът на фирмата до сега не се е „сблъсквал“ (по една или друга причина). По някой път правилният въпрос носи повече, отколкото конкретен отговор.

Така най-общо протече втората част на нашата среща. Мениджърът с казуса се почувства разбран, обгрижен и окрилен, благодарение на вниманието и загрижеността на останалите около масата. А те ще си чакат обратната връзка следващия път, за да разберат колко полезни са били дадените от тях насоки и колко отговорен в намеренията е бил техният „колега“.

Следващата среща на Алфа Групата ще бъде на 13.8.2020г., четвъртък, между 8:30-12:30ч. на същото място, а темата на работната сесия, избрана с най-много гласове от членовете на борда, ще бъде „Увеличете значително стойността на вашата марка“.


Напомняме, че във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш и местата на участниците са ограничени до 12. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ОЩЕ СЕГА! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе на:


За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.

%d bloggers like this: