Нова година – нов борд

На 29.11.2018г. се проведе стартиращата среща на Алфа Групата за „новия сезон“ – идната 2019г.

Хотел Грами приюти заседанието на консултативния борд в мразовитата зимна сутрин. След кратко посрещане и подсигуряването на „жизнено-важното“ в такива ранни часове кафе, участниците около масата бяха приветствани и от управляващия директор на Алфа Груп Интернешанъл г-н Колин Линдзи. Той разказа накратко за основната мисия и цел на Алфа Груп, която не се е променила от самото ѝ възникване като формат преди близо 10 години, а именно да помога на собствениците на малки и средни компании да удвоят стойността на бизнеса си в рамките на 2-3 години. Добави и интересни факти за това, къде още по света заседават консултативните бордове на Алфа Групата и колко успешна и бързо развиваща се е концепцията сред целевата аудитория от заинтересовани и опитни предприемачи.

Работната сесия (The Workshop)

Срещата продължи по обичайния си дневен ред с работната сесия, която днес беше на тема „Създайте вашия мощен план за бърз растеж“. Мениджърите бяха провокирани (отново) да дадат оценка на удовлетвореността от собствения си план за (бърз) растеж към момента и да коментират (по желание) сред останалите на масата. Последвалата работа по нашите работни тетрадки водеше управленците в посока изчистване на бизнес визията си и структуриране на ключови действия и определяне на времева рамка за следващите 12 месеца в тази връзка.

Както вероятно сме споменавали, Алфа Груп разполага с над 50 разработки за бърз растеж в три основни категории, които са на разположение на членовете ѝ по пътя към удвояването на пазарната им стойност през въпросните 2-3 години. За да придобиете представа от темите, ето само няколко примера:

A. Проекти за бърз растеж, които ще са Ви от полза да зададете по-ясна фирмена посока и по-силна ангажираност:

 1. Определете и отстранете стратегическите си бариери;
 2. Организирайте компанията си за бърз растеж;
 3. Привлечете правилните хора за Вашия екип;
 4. ………………………….

B. Проекти за бърз растеж, които ще са Ви от полза при спечелването и задържането на повече рентабилни клиенти:

 1. Планирайте как да увеличите рентабилните си продажби;
 2. Развийте успешно нови продукти и услуги;
 3. Увеличете дела на дългогодишните си редовни клиенти;
 4. ……………………………

C. Проекти за бърз растеж, които ще са Ви от полза при увеличаването на Вашата печалба и повишаването на Вашата пазарна стойност:

 1. Оптимизирайте бизнес процесите си;
 2. Понижете точката, в която “излизате на нула” (breakeven point);
 3. Изградете успешни стратегически партньорства;
 4. …………………………

Разполагайки със заглавията на пълния набор теми пред себе си, всеки от собствениците бе в състояние да определи кои от тях са най-релевантни за неговото положение и по този начин определиха по какво ще се работи в следващите няколко срещи на Алфа Групата.

Отработване на личен управленски казус (предизвикателство) или „The Mastermind Session“

Както обикновено втората част от дневния ред е посветена на отработването на до 3 лични бизнес предизвикателства на участници в срещата. Тъй като настоящата среща имаше демонстративен характер, в конкретния ден поставихме само един казус на масата. Идеята на тази сесия е да помогне на конкретния мениджър да погледне на случая си от друга перспектива с помощта на уточняващите въпроси от непредубедените съмишленици около него, които са едновременно и в „неговите обувки“ – в ролята си на собственици/управители на фирми, но така също опериращи в различни браншове, което доста често води до една по-трезва преценка на възникналата ситуация. Въпреки че в конкретния случай имахме доста труден казус, ръководителят на „горещия стол“ успя да си набележи няколко конкретни предложения, предоставени от останалите около масата, които да приложи като следващи стъпки в борбата при преодоляването на предизвикателството си.

След нагледната демонстрация как протича една месечна среща на консултативния борд на Алфа Групата и с какво може да бъде полезна тя на всеки участник в нея, Колин закри днешния ден с няколко думи и разясни какви са следващите семпли стъпки за желаещите да станат редовни членове.

 


Напомняме, че във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш и местата на участниците са ограничени до 20. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ОЩЕ СЕГА! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе на:

мар.
20
ср
2024
Месечна среща на Алфа Група „София“ @ Зала за Събития Реализатори
мар. 20 @ 09:00 – 13:00

Заседание на консултативния борд на Алфа Група София

Алфа Групата стартира нов консултативен борд от собственици и управители на развиващи се малки и средни бизнеси в София!

Какво би било, ако:

 • „Имате собствен управителен борд от директори, които да ви помагат всеки месец“….

 • „Някой ви разбира много добре, защото е бил в обувките ви„…

 • „Има с кого да си сверите часовника“…

 • „Бихте могли буквално да си купите време за стратегическо планиране“…

 • „Има къде да си съберете мислите и решителността за последващи действия“…

 • Имате среда, която ви мотивира и ви помага да се развивате“

Това е малка част от споделеното от настоящите членовете на Алфа Групата. След успешното ѝ развитие в София и многобройните запитвания за втора група, тя вече е факт!

Нашето обещание е само едно: да удвоите стойността на бизнеса ви в период от 2 до 3 години!

 

По време на срещата ще имате възможността:

 • Да разберете как да удвоите стойността на бизнеса си в рамките на 2-3 години;

 • Да седнете на една работна маса с други собственици на бизнес от вашия калибър;

 • Да работите по една от темите за бърз растеж;

 • Да отработите личен бизнес казус или предизвикателство в рамките на мастърмайнд сесия (до 3 казуса на среща);

 • Да получите предложения за неговото решение от опитни съмишленици;

 • Да споделите знания и опит от вашето собствено бизнес ежедневие и да се обогатите от това на другите.

Още по темата:

Кратка презентация на „Алфа Групата“

Често задаваните въпроси

Интервюта с членове на Алфа Групата:

 

За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.