Намерете правнилните хора за Вашия екип

Първото заседание на консултативния борд на Алфа Групата за 2019г. се проведе на 15-ти януари, отново в хотел Грами в София. Мразовитата сутрин не попречи на отдадените на бизнеса си управленци да поставят нужния висок приоритет за този ден и да отделят необходимото време, за да са сред съмишленици, да дадат и да получат опит, знания, добронамереност и подкрепа.

Намерете правилните хора за Вашия екип

Това беше темата на работната сесия в първата част на днешната среща. Наскоро се проведе събитие под наслов „Битката за талантите“, организирано от b2b Media. На него, Евелина Славкова – социолог и съосновател на „Тренд“, представи откъс от проучване на темата „Демотивираните българи“: „Според данните 330 хил. от българите са демотивирани, като 53% от тях са само с основно образование, а 10% имат висше. По-големият процент – 40%, живеят в села, а 10% живеят в градове. 20% от тези в града са без работа от 5 или повече години, което практикчески прави връщането им на пазара на труда още по-трудно. Като основен мотив да не си търсят работа 46% от отговорилите посочват, че „няма работа за мен“. Относно източника на работа 52% вярват, че държавата е длъжна да им осигури работно място, докато 42% посочват, че те самите трябва да си намерят платена работа. Като основен мотив за започване на работа, подкрепен с 53% от респондентите, е високо заплащане, работата да донася достатъчно доходи и нежеланието на хората да работят без пари. В допълнение, г-жа Славкова сподели мнение, че реално не си намират работа само тези хора, които не искат да работят.“

Това мнение беше споделено единодушно и от всички присъстващи на заседанието на Алфа Групата. Гладът за таланти в Бъгария в момента е повсеместен и всички бяха наясно, че трябва да отделят качествено време и да разработят най-адекватната за своя бизнес стратегия. Точно към нея ги водеше структурата на нашата работна тетрадка „Намерете правилните хора за Вашия екип“, която те поотделно изпълниха със съдържание, дискутирайки помежду си, добри и нетолкова добри практики през годините.

Мастърмайнд сесията – добавената стойност на колективния ум

Във втората част на заседанието една от нашите дами се „престраши“ да седне на „горещия стол“ и сподели пред останалите около масата конкретен казус от работното ѝ ежедневие, който не ѝ дава мира през последната половин година. Както обикновено се случва, голяма част от присъстващите собственици и управители на бизнеси бяха преживели неведнъж същата ситуация и съвсем добре можеха да „влязат в нейните обувки“. В резултат на това, дамата си тръгна с доста готови предложения, които само трябва да приоритизира и имплементира в конкретния случай. Разбира се, получихме и обещанието за обратна връзка още на следващата среща на Алфа Груп, която ще се проведе на 12.2.2019г. в хотел Грами в София.

Ето и какво сподели тя след края на срещата:

„Как се почувствах по време на мастърмайнд сесията е нещото, което най-много ме развълнува, а именно:

1. Любимото ми: в една общност с хора на моята вълна, независимо от различните бизнес сфери. Толкова е приятно да се почувстваш подкрепен от хора, които знаят за какво говориш и те разбират прекрасно, защото преживяват подобни неща непрекъснато.

2. Почувствах и желанието им да ми помогнат, при това по един много лек, приятен и позитивен начин, без обвинения, критики или пък там където имаше критика, тя бе градивна и представена по много фин начин, така че да не се почувствам глупаво!

3. Благодаря за прекрасните колеги, които имах честта да опозная и на тази среща, оформя се наистина ползотворен, но и приятелски екип, който може да добави много стойност!

4. Домакините: Борислава Киркова и Илиян Кирков, благодаря и на вас! Борислава е човекът, който води всички ни през целия процес и го прави изключително професионално, но и някак лично, с отношение, което е безкрайно важно за мен!

5. С няколко думи: Тръгнах с нагласата за „поредната“ бизнес среща и… изненада, тръгнах си от там, заредена с много емоции, с усмивка, топло сърце, нови приятели и решен бизнес казус!

6. На база всичко написано до тук, препоръчвам на всеки, който чете тези редове и има бизнес, за който се грижи денонощно, да дойде на една от срещите на Алфа Групата и да го преживее лично, за да прецени дали това е подходящото за него.

7. Аз реших!


Напомняме, че във всяка Алфа Група може да участва само по един представител от бранш и местата на участниците са ограничени до 12. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ОЩЕ СЕГА! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе на:

май
15
ср
2024
Месечна среща на Алфа Група „София“ @ Зала за Събития Реализатори
май 15 @ 09:00 – 13:00

Заседание на консултативния борд на Алфа Група София

Алфа Групата стартира нов консултативен борд от собственици и управители на развиващи се малки и средни бизнеси в София!

Какво би било, ако:

 • „Имате собствен управителен борд от директори, които да ви помагат всеки месец“….

 • „Някой ви разбира много добре, защото е бил в обувките ви„…

 • „Има с кого да си сверите часовника“…

 • „Бихте могли буквално да си купите време за стратегическо планиране“…

 • „Има къде да си съберете мислите и решителността за последващи действия“…

 • Имате среда, която ви мотивира и ви помага да се развивате“

Това е малка част от споделеното от настоящите членовете на Алфа Групата. След успешното ѝ развитие в София и многобройните запитвания за втора група, тя вече е факт!

Нашето обещание е само едно: да удвоите стойността на бизнеса ви в период от 2 до 3 години!

 

По време на срещата ще имате възможността:

 • Да разберете как да удвоите стойността на бизнеса си в рамките на 2-3 години;

 • Да седнете на една работна маса с други собственици на бизнес от вашия калибър;

 • Да работите по една от темите за бърз растеж;

 • Да отработите личен бизнес казус или предизвикателство в рамките на мастърмайнд сесия (до 3 казуса на среща);

 • Да получите предложения за неговото решение от опитни съмишленици;

 • Да споделите знания и опит от вашето собствено бизнес ежедневие и да се обогатите от това на другите.

Още по темата:

Кратка презентация на „Алфа Групата“

Често задаваните въпроси

Интервюта с членове на Алфа Групата:

Регистрирайте се за следващото събитие тук!


  За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.