Как да увеличим рентабилните си продажби

Нетърпеливи сме да споделим, че за първи път – на 26.07.2019г., проведохме месечната среща на Алфа Групата не къде да е, а на морето! Нашите мениджъри пропътуваха разстоянието от София до Къмпинг Юг по покана на единия от тях и имаха удоволствието да седнат на масата на една екзотична лятна тераса с директен изглед към морето. Какво по-вдъхновяващо от това да съчетаем полезното с приятното, нали? 🙂

Работната сесия (a.k.a. The Workshop)

Макар настроението да беше лежерно и общуването по между ни неформално, силното слънце и лекия бриз не ни попречиха да влезем в кондиция и да работим върху поредната важна и доста сериозна тема, а именно:

Как да увеличим рентабилните си продажби (в следващата една година)

Както обикновено, пътят към заветната цел минава първо през една трезва оценка на текущото положение, в което се намира нашият бизнес. Само след като честно сме оценили настоящото си състояние по десетобалната скала, ще можем да сравним как възприемаме подготовката за постигането на целта и създаването на поредния план за действие в ръцете ни в края на сесията. Често пъти се оказва, че крайната оценка се различава значително от първоначалната, а разликата се крие именно в подготовката за действието: в поставянето на конкретни стъпки в конкретна времева рамка и разпределянето на конкретни отговорности на конкретни членове на екипа. Достатъчно пъти ли споменахме, че е важна конкретиката? И всичко това, разбира се, е в писмен вид – в нашите специално създадени за целта работни папки.

Когато собственик на бизнес за 1 млн. лева отделя 6 часа за работа върху бизнеса си, той се стреми да постигне максимума – ефективна работа и разработване на стратегия за бърз растеж. Това е добавената стойност от Алфа Групата. Както гласи един от нашите принципи:

Be brief. Be bold. Be gone.

Личния казус (a.k.a. The Mastermind Session)

В този личен казус на един от нашите собственици, трябваше да му помогнем в избора между два български града. Предстои навлизане в нова пазарна ниша и трябваше да се направят S.W.A.T. анализи на двата бизнес центъра в контекста на реалните предпоставки и възможности за постигане на желаните показатели през първата година от влизането. Всеки от участващите около масата бе в състояние да зададе своите уточняващи въпроси, а след това и да даде най-подходящите и най-разумни по свое му предложения. Както обикновено, една част от предложенията не бяха нови и вече обмисляни и анализирани от човека „на горещия стол“, но пък друга част от тях, бяха „нов прочит“ на целия казус и помогнаха на автора на казуса да преосмисли плана си и адаптира стратегията си за действие.


Напомняме, че във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш и местата на участниците са ограничени до 12. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ОЩЕ СЕГА! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе на:

дек.
15
чт
2022
Заседание на Алфа Груп България @ Зала за Събития Реализатори
дек. 15 @ 09:00 – 13:00

Заседание на консултативния борд на Алфа Груп България

Работата в Алфа Групата Ви дава възможност:

 
  • Да удвоите стойността на бизнеса си в рамките на 2-3 години;

  • Да седнете на една работна маса с други собственици на бизнес от Вашия калибър;

  • Да работите по една от темите за бърз растеж;

  • Да отработите личен казус или предизвикателство в рамките на мастърмайнд сесия (до 3 казуса на среща);

  • Да получите предложения за неговото решение от опитни съмишленици;

  • Да споделите знания и опит от Вашето собствено бизнес ежедневие и да се обогатите от това на другите.

 

Тук може да намерите често задаваните въпроси и правилата и принципите на Алфа Групата!

 

Покупка на билети


За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.

%d bloggers like this: