Как да спечелим идеалните си клиенти

Октомврийската среща на Алфа Групата се проведе на 17.10.2019, сред цветна феерия от картини, част от есенната изложба в Арт-галерия „Спектрален“ към зала Панония в нашия любим хотел Будапеща. Обикновено с края на лятото стартира и новия „ловен“ сезон. Ситуацията за бизнесите не е много по-различна, затова и темата на работната ни сесия беше:

Спечелете идеалните си клиенти

Предназначението на тази работна сесия беше да помогне на членовете на Алфа Групата и техните екипи да създадат и реализират успешен план за привличане на идеалните си клиенти, а целта – в рамките на следващите 12 месеца значително да увеличат рентабилните си продажби.

Този път сесията не протече по обичайния начин, предполагайки изпълване на работната тетрадка със съдържание, специфично за конкретния член и неговата организация, а предлагаше готова методология за повишаване на текущата ефективност на компаниите за спечелване на достатъчно идеални клиенти, включваща:

 • 5 ключови стъпки за по-добро опознаване на най-важните потребности на потенциалните клиенти;
 • 4 важни действия за изготвяне на най-доброто предложение, отговарящо изключително на потребностите на клиента;
 • и не на последно място – няколко ефективни начина за затваряне на сделката и сключване на договор с потенциалния идеален клиент.

Въпреки различния подход на провеждане на сесията, накрая собствениците и управители на бизнеси си тръгнаха отново с готов план за действие, който всеки от тях да приложи веднага, след като се завърне в компанията си.

Личния казус (a.k.a. The Mastermind Session)

Втората част на заседанието – разглеждане на конкретен бизнес казус на наш член – бе посветена на един много актуален въпрос, а именно „какви биха били най-ефективните инструменти за конвертиране на по-голям процент от направените по имейл клиентски запитвания в реални сделки„. Отворените уточняващи въпроси полетяха към автора на казуса, за да изяснят всички нюанси и детайли на текущото предизвикателство, а след това дойде реда и на конструктивните и целенасочени предложения от всеки присъстващ. В резултат, „престрашилият“ се член на Алфа Групата си тръгна с богат наръч от препоръки и възможни решения, които да задейства с екипа си в първия удобен момент след края на срещата. Разбира се, тръпнем в очакване на обратната връзка за развитието на казуса в началото на следващата ни среща.


Напомняме, че във всяка Алфа Група може да участва само по един представител от бранш и местата на участниците са ограничени до 12. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ОЩЕ СЕГА! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе на:

юни
12
ср
2024
Месечна среща на Алфа Група „София“ @ Зала за Събития Реализатори
юни 12 @ 09:00 – 13:00

Заседание на консултативния борд на Алфа Група София

Алфа Групата стартира нов консултативен борд от собственици и управители на развиващи се малки и средни бизнеси в София!

Какво би било, ако:

 • „Имате собствен управителен борд от директори, които да ви помагат всеки месец“….

 • „Някой ви разбира много добре, защото е бил в обувките ви„…

 • „Има с кого да си сверите часовника“…

 • „Бихте могли буквално да си купите време за стратегическо планиране“…

 • „Има къде да си съберете мислите и решителността за последващи действия“…

 • Имате среда, която ви мотивира и ви помага да се развивате“

Това е малка част от споделеното от настоящите членовете на Алфа Групата. След успешното ѝ развитие в София и многобройните запитвания за втора група, тя вече е факт!

Нашето обещание е само едно: да удвоите стойността на бизнеса ви в период от 2 до 3 години!

 

По време на срещата ще имате възможността:

 • Да разберете как да удвоите стойността на бизнеса си в рамките на 2-3 години;

 • Да седнете на една работна маса с други собственици на бизнес от вашия калибър;

 • Да работите по една от темите за бърз растеж;

 • Да отработите личен бизнес казус или предизвикателство в рамките на мастърмайнд сесия (до 3 казуса на среща);

 • Да получите предложения за неговото решение от опитни съмишленици;

 • Да споделите знания и опит от вашето собствено бизнес ежедневие и да се обогатите от това на другите.

Още по темата:

Кратка презентация на „Алфа Групата“

Често задаваните въпроси

Интервюта с членове на Алфа Групата:

Регистрирайте се за следващото събитие тук!


  За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.