Как да спечелим идеалните си клиенти

Октомврийската среща на Алфа Групата се проведе на 17.10.2019, сред цветна феерия от картини, част от есенната изложба в Арт-галерия „Спектрален“ към зала Панония в нашия любим хотел Будапеща. Обикновено с края на лятото стартира и новия „ловен“ сезон. Ситуацията за бизнесите не е много по-различна, затова и темата на работната ни сесия беше:

Спечелете идеалните си клиенти

Предназначението на тази работна сесия беше да помогне на членовете на Алфа Групата и техните екипи да създадат и реализират успешен план за привличане на идеалните си клиенти, а целта – в рамките на следващите 12 месеца значително да увеличат рентабилните си продажби.

Този път сесията не протече по обичайния начин, предполагайки изпълване на работната тетрадка със съдържание, специфично за конкретния член и неговата организация, а предлагаше готова методология за повишаване на текущата ефективност на компаниите за спечелване на достатъчно идеални клиенти, включваща:

  • 5 ключови стъпки за по-добро опознаване на най-важните потребности на потенциалните клиенти;
  • 4 важни действия за изготвяне на най-доброто предложение, отговарящо изключително на потребностите на клиента;
  • и не на последно място – няколко ефективни начина за затваряне на сделката и сключване на договор с потенциалния идеален клиент.

Въпреки различния подход на провеждане на сесията, накрая собствениците и управители на бизнеси си тръгнаха отново с готов план за действие, който всеки от тях да приложи веднага, след като се завърне в компанията си.

Личния казус (a.k.a. The Mastermind Session)

Втората част на заседанието – разглеждане на конкретен бизнес казус на наш член – бе посветена на един много актуален въпрос, а именно „какви биха били най-ефективните инструменти за конвертиране на по-голям процент от направените по имейл клиентски запитвания в реални сделки„. Отворените уточняващи въпроси полетяха към автора на казуса, за да изяснят всички нюанси и детайли на текущото предизвикателство, а след това дойде реда и на конструктивните и целенасочени предложения от всеки присъстващ. В резултат, „престрашилият“ се член на Алфа Групата си тръгна с богат наръч от препоръки и възможни решения, които да задейства с екипа си в първия удобен момент след края на срещата. Разбира се, тръпнем в очакване на обратната връзка за развитието на казуса в началото на следващата ни среща.


Напомняме, че във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш и местата на участниците са ограничени до 12. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ОЩЕ СЕГА! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе на:


За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.

%d bloggers like this: