Как да развием успешно нови продукти и услуги

Февруари беше особено динамичен и интересен месец за развитието на Алфа Груп България. Преди да ви разкажем за отминалото заседание, бихме искали да споделим с огромно удоволствие новината за първата ни награда на местно ниво. По време на церемонията по връчване на годишните награди на b2b Медия „Employer Branding Awards 2019“, Алфа Груп България бе отличена със специалната награда „Excellence in Coaching“ за приноса си в развитието на малкия и среден бизнес в България. Благодарим за признанието и си поставяме още по-големи цели с новия борд.

А ето как премина и самото заседание: поредната мразовита февруарска утрин в София, която не успя да уплаши членовете и гостите на нашия консултативен борд. След обичайното посрещане с ръкостискане, запознаване на „новите“ със „старите“ и чаша топло кафе и хапки за по-уютен старт на деня, всеки заема отреденото му място на масата зад своето име.

Работната сесия

Днешната работна сесия (a.k.a. The Workshop) гласеше „Развийте успешно нови продукти и услуги“. Един от най-сигурните начини за разрастване на бизнеса, си остава успешното развиване на нови продукти и услуги. Както може да се досетите обаче, това никак не е проста, нито пък бърза работа, особено, ако говорим за постигането на сигурен и траен растеж. Работната тетрадка предизвика нашите мениджъри, показвайки им редица различни аспекти на процеса, които ще трябва добре да осмислят и обсъдят с екипите си от специалисти. Целта на работната сесия беше да напълнят документа със съдържание, след което да са в състояние да развият въпросните нови продукти и/или услуги в рамките на идните 18 месеца. Планът бе направен и основите бяха положени! Желаем успех на нашите предприемачи и ще очакваме обратна връзка при осъществяването на първите „milestones“ по този предизвикателен път.

Личния казус (a.k.a. The Mastermind Session)

Както знаете (вероятно), втората половина на една наша работна среща предоставя възможността на управленците да поставят свой личен казус (бизнес предизвикателство – макс. 3 казуса на ден) от работното им ежедневие пред останалите на масата и да получат тяхното виждане по темата. Днес въпросът бе как да се реши съдбата на една електронна платформа, която генерира по-малко приходи, отколкото би било необходимо да се вложи в нея за поддръжката ѝ и добавянето на функционалности към нея. Трябваше да се разясни начинът, по който става генерирането на бизнес от нея, кои са всички взаимодействащи лица, приблизителните приходи, разходи, перспективи и рискове… Знаете как е, когато се оценява една бизнес възможност. Дали това е било от помощ на собственика на бизнес с казуса? Ще си позволим да споделим само едно изречение, от неговата обратна връзка по имейл след срещата:

…искам да благодаря на всички ви за това, че отговорно и сърдечно се ангажирахте да помогнете за моя казус. Почувствах се подкрепен и уважен в това, което правя!

Изводите оставяме на вас. До следващия път!


Напомняме, че във всяка Алфа Група може да участва само по един представител от бранш и местата на участниците са ограничени до 12. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ОЩЕ СЕГА! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе на:

мар.
20
ср
2024
Месечна среща на Алфа Група „София“ @ Зала за Събития Реализатори
мар. 20 @ 09:00 – 13:00

Заседание на консултативния борд на Алфа Група София

Алфа Групата стартира нов консултативен борд от собственици и управители на развиващи се малки и средни бизнеси в София!

Какво би било, ако:

 • „Имате собствен управителен борд от директори, които да ви помагат всеки месец“….

 • „Някой ви разбира много добре, защото е бил в обувките ви„…

 • „Има с кого да си сверите часовника“…

 • „Бихте могли буквално да си купите време за стратегическо планиране“…

 • „Има къде да си съберете мислите и решителността за последващи действия“…

 • Имате среда, която ви мотивира и ви помага да се развивате“

Това е малка част от споделеното от настоящите членовете на Алфа Групата. След успешното ѝ развитие в София и многобройните запитвания за втора група, тя вече е факт!

Нашето обещание е само едно: да удвоите стойността на бизнеса ви в период от 2 до 3 години!

 

По време на срещата ще имате възможността:

 • Да разберете как да удвоите стойността на бизнеса си в рамките на 2-3 години;

 • Да седнете на една работна маса с други собственици на бизнес от вашия калибър;

 • Да работите по една от темите за бърз растеж;

 • Да отработите личен бизнес казус или предизвикателство в рамките на мастърмайнд сесия (до 3 казуса на среща);

 • Да получите предложения за неговото решение от опитни съмишленици;

 • Да споделите знания и опит от вашето собствено бизнес ежедневие и да се обогатите от това на другите.

Още по темата:

Кратка презентация на „Алфа Групата“

Често задаваните въпроси

Интервюта с членове на Алфа Групата:

 

За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.