Изяснете ролите в екипа си

Изяснете ролите в екипа си

Изяснете ролите в екипа си

беше темата на работната сесия (workshop), която разгледаха собствениците и управителите на бизнеси на четвъртата среща на Алфа Груп в София. Тя се проведе на 03.08.2016г. Въпреки жегата и отпускарския сезон, тези хора отделиха от времето и платиха цената да бъдат на тази среща в 8:00ч. сутринта. Дали защото са любопитни, организирани, упорити или искат да дадат шанс на нашата концепция – да ни помогнат да им помогнем – или просто са от подходящите за нас хора, те бяха там и профитираха.

Участници в срещата бяха представители на:

VBH Bulgaria, Volvo Trucks Bulgaria, ServiceCentrix, Catro, Euroconsultnats Bulgaria S.A. и други.

 

Отговорът е винаги в стаята.

 

The Workshop

Темата определено им беше интересна и (както винаги) беше валидна за всеки бранш от бизнеса. Едни от тях използваха този момент и тази среда, за да си дадат сметка, че би било по-добре и по-продуктивно да направят определени промени в отговорностите на хората в екипа си. Други констатираха, че всеки си е на мястото в собствената им организация. Трети пък получиха “проблясъци” (от онези “А-ха!” моменти) и си записаха идеи в хода на споделянето на информация от техните “сродни души” около масата. Все неща, до които срещите на Алфа Групата неминуемо водят и предразполагат да се случат. Неща, които в забързаното ежедневие и координирането на работните процеси, убягват на един управител. Самата тема се оказа толкова обширна, че ръководителите си тръгнаха с “домашна работа”. Те ще имат за задача да разиграят вече научения подход и да разработят нови роли, базирани на дейностите, от които имат нужда. Ще очакваме тяхната обратна връзка на следващата ни среща.

The Masterminds

Втората част с мастърмайнд сесиите и този път се получи изключително добре. Започнахме с кратка обратна връзка от човекът, който беше представил казус на предишната ни среща. Интересуваше ни кои ключови стъпки и ползи, дефинирани от него, беше успял да приложи на практика и кои от тях предстои да се случат.

На сегашната среща имаше два казуса от практиката на нашите управленци, които от известно време вълнуват работното им ежедневие. Новите хора в залата, показват известна колебливост, дори свенливост да седнат на “горещия стол”. Това обаче трае не повече от пет минути. В момента, в който останалите участници започнат с уточняващите въпроси, чувството за разбиране и съпричастност сред себеподобните надделява и удоволствието от факта, че си център на вниманието започва да изпълва залата и да зарежда човека с казус. По време на рунда с предложенията, виждаш как почти всеки започва да си записва нещо, дори самият той да не е обект на дадения казус. Просто така функционира този формат и това е замисълът на нашата концепция – да си обграден от хора на твоето ниво, да допринасяш и да се възползваш от дългогодишния им управленски опит (пояснявам: при 12 човека със средно по 10 години опит = 120 години опит). Накрая за участника с казуса остава да подреди и приоритизира въпросите и предложенията по релевантност, а първите 3 от тях са и неговите вече готови следващи стъпки, които предстои да бъдат приложени на практика. Следващият път с нетърпение ще очакваме какво се е случило между двете срещи.

Желаем успех на участниците и сме винаги на тяхно разположение за сесия бизнес коучинг!

За следващия път

Напомняме, че във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш, затова местата на участниците са ограничени до 20. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие при първа възможност! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе:

юли
21
вт
2020
Онлайн заседание на Алфа Груп България @ Зала за събития Реализатори
юли 21 @ 08:30 – 12:30

Заседание на консултативния борд на Алфа Груп България

 

Работата в Алфа Групата Ви дава възможност:

 

  • Да удвоите стойността на бизнеса си в рамките на 2-3 години;

  • Да седнете на една работна маса с други собственици на бизнес от Вашия калибър;

  • Да работите по една от темите за бърз растеж;

  • Да отработите личен казус или предизвикателство в рамките на мастърмайнд сесия (до 3 казуса на среща);

  • Да получите предложения за неговото решение от опитни съмишленици;

  • Да споделите знания и опит от Вашето собствено бизнес ежедневие и да се обогатите от това на другите.

 

Тук може да намерите често задаваните въпроси и правилата и принципите на Алфа Групата!

 

Покупка на билети

 

За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с Вашия регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.

%d блогъра харесват това: