Изградете своя ангажиран и упълномощен екип

The Alpha Group Bulgaria

„Изградете своя ангажиран и упълномощен екип“ беше актуалната тема на работната сесия, по която разискваха собствениците и управителите на малки и средни бизнеси на октомврийската ни среща.

Лятото отмина и след него бизнесът се връща към нормалния си ход. Още повече, че октомври е един от тези три месеца в края на годината, в който продажбите се засилват неколкократно и често пъти точно тогава се правят обороти, които се равняват на всички останали месеци през годината. Затова значението на този последен „бизнес сезон“ от календарната година е изключително важно за повечето браншове и те правят всичко възможно, за да използват времето от него по най-оптималния начин. Нищо от това обаче не би могло да се случи, ако човек няма правилните хора в екипа си с адекватните правомощия.

На последната ни среща, нашите членове и гости имаха възможността да обмислят до колко хората в техните организации са наистина ангажирани с фирмените мисия и цели и как това може да се промени в желаната посока. Чувството, че на правилните хора са дадени нужните правомощия, за да изпълняват самостоятелно и отговорно поставените задачи, също беше проверено със съответните примери, за да могат ръководителите да изградят една правдоподобна представа за случващото се в компаниите им. Всяка подобна сесия започва с анализ и оценка на текущата ситуация и завършва с дефиниране на необходимите следващи стъпки, които да бъдат приложени на практиката в оповестените срокове. Обещанието бе дадено пред останалите, а за ефекта от взетите мерки, нашите управители ще дадат обратна връзка на следващата ни среща.

Във втората част…

… участниците в нашия консултативен борд обменяха идеи и обсъждаха варианти около два също универсални казуса, които сме сигурни, че стоят на дневен ред в много компании: Как да се катализира дейността на търговския екип за увеличаване на продажбите? и Как да преодолеем нежеланието на по-предходното поколение служители да използват фирмения софтуер?

И двете теми са от реалното бизнес ежедневие на двама от мениджърите ни и бяха приети приятелски и с разбиране от останалите в залата. Последва внимателно разглеждане „под лупа“ на всички аспекти с помощта на „мастърмайнд“ метода за изясняване на конкретната ситуация и заобикалящата я среда, а след това всеки от останалите присъстващи имаше възможността да изложи своето виждане относно вариантите за позитивното решаване на казуса.

Накрая идва и най-важната част – приложението в практиката: и двамата участници в нашите мастърмайнд сесии си тръгнаха за пореден път „буквално“ със свитък с дефинирани въпроси и готови предложения за решения, които трябва просто да филтрират по адекватност и приложат или започнат с прилагането в първия удобен момент след прибирането си обратно във фирмата. С посещението, активното участие и последващото внедряване на разработените в хода на срещата идеи за подобрения може да се очаква оповестената основна цел на Алфа Груп, а именно – удвояване на стойността на бизнеса, в рамките на 2 до 3 години.

На тръгване, след повече от 6,5 часа работа над бизнес казусите, в очите на всички присъстващи собственици и управители на бизнеси се виждаше задоволството от добре свършената работа и благодарност за подкрепата от съмишлениците си. Дежурната размяна на визитки и планове за скорошни срещи, показа радостта на нашите участници, че са попаднали на място, където намират разбиране и приятелски съвет за проблемите и предизвикателствата си.

Така е. Както не веднъж сме казвали: „Отговорът е винаги в стаята!“ До следващия път!


Напомняме, че във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш, затова местата на участниците са ограничени до 20. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие при първа възможност! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе:

юли
11
чт
2024
Месечна среща на Алфа Група „Основатели“ @ Зала за Събития Реализатори
юли 11 @ 09:00 – 13:00

Заседание на консултативния борд на Алфа Група „Основатели“

Работата в Алфа Групата ви дава възможност:

 

  • Да удвоите стойността на бизнеса си в рамките на 2-3 години;

  • Да седнете на една работна маса с други собственици на бизнес от вашия калибър;

  • Да работите по една от 50-те теми за бърз растеж;

  • Да отработите личен казус или предизвикателство в рамките на мастърмайнд сесия (до 3 казуса на среща);

  • Да получите предложения за неговото решение от опитни съмишленици;

  • Да споделите знания и опит от вашето собствено бизнес ежедневие и да се обогатите от това на другите.

 

Тук може да намерите често задаваните въпроси и правилата и принципите на Алфа Групата!

 

Регистрация

Свържете се с нас за покана и регистрация за събитието!

     

    За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с Вашия регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.