Една година Алфа Груп в България

Една година Алфа Груп в България

По случай навършването на една година Алфа Груп в България, на 27.04.2017г. се проведе една по-специална и тържествена среща на нашата бизнес организация.

Тя имаше за цел да отбележи годината, в която концепцията стартира и набра сили в България. Както вече знаете, тя представлява консултативен борд от собственици на малки и средни бизнеси, които се срещат веднъж месечно, работят по стратегическото си развитие и рамо до рамо си помагат взаимно. В една Алфа Група може да членува само по един представител от бранш. Така се създава пъстра палитра от идеи, интелектуален потенциал, професионален и жизнен опит в години умножен по броя на хората в залата. Този път избрахме зала, която бе и галерия с произведения на изкуството – за да внесем колорит и придадем едно по-различно усещане и творческа атмосфера за работа.

Специално за случая бе дошъл и Колин Линдзи (Colin Lindsay), управляващ директор на The Alpha Group International. Той се запозна с радост с българските членове и гости на Алфа Груп и откри срещата с вдъхновяващи думи относно ползите от Алфа Груп за всеки от членовете си, завършвайки с цитат от благодарствено писмо от британски член на Алфа Груп.

„Когато хората се присъединят към нас, не ни напускат. Стартирахме Алфа Груп (под името „Вектор груп“ в Англия, бел. ред.) преди почти 9 години и 85% от членовете, с които започнахме тогава, са още с нас. Искаме да си отидат; искаме да дойде свежа кръв, нови идеи, нови размисли и процеси да влязат, но те не искат да си тръгнат. И ние им удвоихме и утроихме стойността на бизнесите. Повечето вероятно вече не са в нашата целева група, защото правят повече от 50 милиона (британски паунда годишно., бел. ред.)“

Встъпителните думи на Колин може да видите тук:

The Workshop

Срещата ни протече с иначе стандартната си програма. Председателството ѝ бе поверено на Регионален директор от екипа ни, който през работната сесия водеше управленците стъпка по стъпка към създаването на мощен бизнес план за бърз растеж. Всеки от тях имаше възможност в началото да оцени текущия си бизнес план и неговата ефективност с оценка от 1 до 10, а след минаването по структурата на работната сесия и избистрянето на собствената си визия по темата, мениджърите (с изненада) откриха потенциал за подобрение. Новата оценка в края на сесията им показа как преценяват ефективността от планираните промени, а ясно формулираните им цели и поставените отговорни лица и срокове за изпълнени в документа пред тях им стана новия план за действие, по който да започнат работа с екипите си още на следващия ден.

The Mastermind

Втората част на нашите срещи са насочени към колективното разискване на реален и актуален казус, занимаващ един от присъстващите бизнес собственици в залата. Така в конфиденциална среда от необременени участници, със силата на колективния ум (the mastermind), разгледахме детайлно “Как може да запазим лидерство в среда на нелоялна конкуренция”. Наложи се да уточним първо редица други въпроси като например: как разбираме лидерството; какво разбираме под нелоялна конкуренция; какво означава и как се измерва качеството и още доста в този ред на мисли. Идеята бе да успеем да вникнем в същината на предизвикателството и дадем на неговия изразител много и различни гледни точки за размисъл. Във втория рунд с предложенията бяха направени някои изключителни попадения, които ще послужат за основа на редица значителни промени към поставената цел.

По традиция срещата завърши с удовлетворение, щедри усмивки и готовност за предприемане на действия, използвайки инерцията от положителните преживявания от срещата. Колин също беше възхитен от преживяното на тази среща в София и макар да не разбира български, остана с абсолютно същите чувства, както и останалите участници в залата. След една година, Алфа Груп в България положи основите на една доказана и работеща концепция в помощ на фирмите, които представляват гръбнака на всяка икономика. Ето и неговото закриващо обръщение към присъстващите:


Напомняме, че във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш, затова местата на участниците са ограничени до 20. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ОЩЕ СЕГА! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе:

фев.
17
чт
2022
Заседание на Алфа Груп България @ Зала за събития "Реализатори"
фев. 17 @ 09:00 – 13:00

Заседание на консултативния борд на Алфа Груп България

 

Работата в Алфа Групата Ви дава възможност:

 

  • Да удвоите стойността на бизнеса си в рамките на 2-3 години;

  • Да седнете на една работна маса с други собственици на бизнес от Вашия калибър;

  • Да работите по една от темите за бърз растеж;

  • Да отработите личен казус или предизвикателство в рамките на мастърмайнд сесия (до 3 казуса на среща);

  • Да получите предложения за неговото решение от опитни съмишленици;

  • Да споделите знания и опит от Вашето собствено бизнес ежедневие и да се обогатите от това на другите.

 

Тук може да намерите често задаваните въпроси и правилата и принципите на Алфа Групата!

 

Покупка на билети

 

За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с Вашия регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.

%d bloggers like this: