Лични впечатления от участие в Алфа Груп, 5-ти декември 2015г.

участие в Алфа Груп

“ЕДИН ПРОДУКТИВЕН НАЧИН ДА ПРЕКАРАТЕ ДЕНЯ ДО ОБЕД”

От Пол, продуцент на бизнес филми и бивш управляващ директор на Европейските Бизнес Награди

Лични впечатления от участие в “Алфа Групата” – среща на консултативен борд

The Alpha Group Sofia

Доскоро бях управляващ директор на 2 бизнеса в Лондон. Единият беше филмова продуцентска компания, специализираща в документални филми за бизнеса, а другият бяха Европейските Бизнес Награди, най-голямата платформа в Европа за признание в бизнеса. Бил съм на много събития и съм присъствал на множество нетуъркинг и мотивационни групи от високо ниво в цяла Европа. Трябва да призная, че никога не бях присъствал на такова събитие в Уелс, така че бях много доволен и поласкан, че получих покана да присъствам като гост на „Алфа групата“ в Кардиф (Англия).

Пристигнах в един часа през нощта в деня на срещата. Мина ми през ума да се извиня и да отложа срещата за следваща дата. Това изкушение се появи и към 5:30 същата сутрин, но както казах, бях любопитен (и поласкан).

The Alpha Group SofiaКогато влязох вътре, бях посрещнат от Синди, която води Алфа Групата в Кардиф. Тя ме представи на групата и се увери, че за мен има място за сядане и кафе. Това, което веднага ми направи впечатление, освен приятелските лица, че тук нямаше обичайната размяна на визитни картички. Бяха ми казали, че “Алфа Групата” не е нетуъркинг събитие и това наистина беше доказателство, че е така. Знаех, че могат да присъстват само собственици на мулти-милионни бизнеси и разбрах, че това сходство беше ключовият елемент за създаване на динамика в стаята и способен да помогне на членовете на групата да се ангажират. Добре, какво е Алфа Групата, ако не е група за нетуъркинг?

„Фокусът на Алфа Груп винаги е растежът“

Най-добрият начин за мен да обясня какво е тя, е да опиша моето преживяване по време на сесията.

Бизнес лидерите, седящи около масата, бяха успешни хора, големи професионалисти и от много различни области в бизнеса. Бих ги споменал, но ключова предпоставка на Групата е конфиденциалността, така че няма да го направя. По-важното обаче е сценарият, който се разгърна пред мен и даде възможност на едни собственици и директори на бизнеси да получат достъп до други такива, способни да си окажат взаимна подкрепа и да си дадат стратегически напътствия за преодоляването на предизвикателства, да потърсят мнение и да намерят друга гледна точка за възможности и растеж. Това само по себе си не беше уникално, но взаимното доверие, комуникацията и начинът, по който членовете бяха окуражавани да си взаимодействат и да постигнат резултати, беше.
Фокусът на Алфа Групата винаги е растежът. Как можеш да увеличиш бизнеса си? Синди ни водеше през уъркшопа, фокусиран върху собствените ни бизнеси. По време на това споделяхме нашите мисли с групата, но не се отклонявахме от темата, както често се случва, когато хората се впуснат в творчество. Взаимодействието беше впечатляващо, тъй като всеки бизнес поглеждаше на собствените си възможности по много различен начин от останалите. Групата беше напълно открита и прозрачна. Имаше огромно ниво на доверие в стаята. Чувстваше се като че всеки работи за общото благо, това общо благо, от което разбира се, ще се възползва и всеки член. Времето е пари преди всичко и успешните хора не обичат да го губят.

“Времето е пари преди всичко и успешните хора не обичат да го губят.”

Синди държеше групата фокусирана и се уверяваше, че вървим към резултатите, които сме идентифицирали. Като задължение за групата е да се увери, че ще въведеш в действие идеите и плановете, които си си набелязал като следващи стъпки в бизнеса си. Забелязах това още в самото начало, когато един от членовете беше попитан дали е изпълнил плана за действие, който е изготвил на предишната среща. Там нямаше само план за действие, но и времеви диапазон, който трябваше да се спази. Усещах, че има обещание пред групата и огромен взаимен респект към индивидуалните им постижения и принос. Имаше другарско отношение.

Останах с впечатлението, че срещата трябва да има изключително висока стойност за членовете на групата, особено за много заетите хора.

Когато приключихме с уъркшопа, продължихме с втората част на срещата, когато един член на групата представя свое бизнес предизвикателство, с което трябва да се справи. Групата е подканена след това да задава въпроси, за да може всеки да придобие по-ясна представа за казуса. Не е позволено да предлагат решения или да дават предложения. Това става по-късно, когато всеки е имал възможност да зададе въпросите си. Едва след това всеки член изказва мнения, идеи, възможни решения. На финала, участникът с предизвикателството, подпомогнат от друг член на групата, решава кои идеи да вземе. Представят се отново пред групата и се поставят срокове за всяко от одобрените действия.

The Alpha Group Sofia

Мисля, че тази част от срещата беше особено ценно. Членовете не само имаха възможността да споделят проблем или предизвикателство, но и да намерят възможно решение. На срещата, на която присъствах, бях удивен как там блестеше от креативизъм и как способността за решаване на проблеми, която сякаш течеше във вените на предприемачите, бе в състояние да излезе на преден план, за да помогне на другар в групата. Трябва да отбележа, че всички членове са експерти в сектора си и не са лишени от способности или умения. Идеите и предложенията, които получават са нови за тях, тъй като не са обичайни за пазарите, на които оперират. Това е като “кръстосано оплождане” в най-добрата му форма и аз бях впечатлен.

Когато стиснах ръката на всеки и благодарих на Синди и на групата за тази невероятна, макар и някак изтощителна сесия, си тръгнах към къщи. Шофирах час и половина. Размишлявах върху сутрешната среща, която започна толкова рано. Първата ми мисъл беше, как 5 часа минаха толкова бързо? Втората ми беше, колко ментално стимулираща беше сесията и третата – колко продуктивен начин да прекараш една утрин с наистина интересни хора и да научиш толкова много. Бях радостен, че не останах в леглото, макар че сънят ми беше малко. Несъмнено си струваше и то много!


Напомняме, че във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш, затова местата на участниците са ограничени до 20. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие при първа възможност! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе:

мар.
20
ср
2024
Месечна среща на Алфа Група „София“ @ Зала за Събития Реализатори
мар. 20 @ 09:00 – 13:00

Заседание на консултативния борд на Алфа Група София

Алфа Групата стартира нов консултативен борд от собственици и управители на развиващи се малки и средни бизнеси в София!

Какво би било, ако:

 • „Имате собствен управителен борд от директори, които да ви помагат всеки месец“….

 • „Някой ви разбира много добре, защото е бил в обувките ви„…

 • „Има с кого да си сверите часовника“…

 • „Бихте могли буквално да си купите време за стратегическо планиране“…

 • „Има къде да си съберете мислите и решителността за последващи действия“…

 • Имате среда, която ви мотивира и ви помага да се развивате“

Това е малка част от споделеното от настоящите членовете на Алфа Групата. След успешното ѝ развитие в София и многобройните запитвания за втора група, тя вече е факт!

Нашето обещание е само едно: да удвоите стойността на бизнеса ви в период от 2 до 3 години!

 

По време на срещата ще имате възможността:

 • Да разберете как да удвоите стойността на бизнеса си в рамките на 2-3 години;

 • Да седнете на една работна маса с други собственици на бизнес от вашия калибър;

 • Да работите по една от темите за бърз растеж;

 • Да отработите личен бизнес казус или предизвикателство в рамките на мастърмайнд сесия (до 3 казуса на среща);

 • Да получите предложения за неговото решение от опитни съмишленици;

 • Да споделите знания и опит от вашето собствено бизнес ежедневие и да се обогатите от това на другите.

Още по темата:

Кратка презентация на „Алфа Групата“

Често задаваните въпроси

Интервюта с членове на Алфа Групата:

 

 

За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с Вашия регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.