Какво споделят членовете на The Alpha Group България една година след старта ѝ

В първото от поредицата интервюта с членовете на Алфа Групата в България, ви представяме Александра Димитрова, управител на хотел Будапеща в София от самото му създаване през 2008г. Какви са нейните ежедневни предизвикателства и какви са ползите от членството ѝ в Алфа Групата, прочетете в интервюто по-долу.

Представете се накратко.

Казвам се Александра Димитрова и съм управител на Хотел Будапеща, София от създаването му през 2008г.

Откога сте член на Алфа Групата и как разбрахте за нея?

От февруари 2019г. Разбрах от колегата ми Цветелина Нанева.

Какви са ежедневните ви предизвикателства в бизнеса, как намирате решение за тях и кой ви помага?

Срещам разнородни предизвикателства, най-вече с административен характер и такива свързани с мотивацията и управлението на екипа ми. За съвет, помощ и консултация се обръщам към колеги от бранша, специалисти в съответната област или познати/приятели.

Какво време отделяте за стратегическо планиране?

Поне няколко часа на седмица.

Какво ви мотивира да отделяте половин ден всеки месец и да приоритизирате участието си в Алфа Групата пред всички останали важни задачи?

Първо ми харесва формата, който е стегнат, конкретен и ясно насочен. На всяка среща задълбочено и последователно се обсъжда конкретна стратегическа тема по начин, по който сама не бих го направила. В групата не случайно са подбрани хора – собственици или управители на бизнес, които се допълват взаимно, полезни са си един на друг и се усеща подкрепа, взаимопомощ. Това от своя страна е предпоставка работните срещи и обсъждането на конкретните казуси да се случват пълноценно и задоволително.

Какво ви дава Алфа Групата?

Чувството на взаимопомощ, подкрепа и приобщеност, ценни контакти, възможността за задълбочен анализ на стратегически цели.

Какви хора членуват в Алфа Групата?

Различни, успели, стойностни, земни.

Какво си мислехте, че е Алфа Групата, преди да дойдете на първото заседание и какво се оказа в действителност?

Нямам навика да си създавам очаквания, след като преживея и усетя нещо решавам дали е моето и дали ще продължа с него. Заседанията на Алфа групата се превърнаха за мен в чакано ежемесечно събитие, което ми носи само и единствено ползи от разнороден характер.

Какво бихте казали на бъдещи членове на Алфа Групата, които все още не познават този формат и се колебаят дали инвестицията на време и пари си заслужава?

Това е група, в която се събираме по интерес, с цел увеличаване стойността на бизнеса ни и създаване на ценни контакти. Това е работещ, стойностен формат, който се изплаща напълно.

Какво ще пожелаете на Алфа Групата за първия ѝ рожден ден?

Алфи, благодаря, че ви има, че съм част от Вас! Желая ни успех и сбъднати мечти/проекти! Бъдете все така готини и истински!

Ние също благодарим на Александра за доверието и откровените отговори! За нас е чест да бъдем част от реализацията на мечтаните и добре планирани проекти и сме любопитни как ще се развие хотел Будапеща след още една година. Успех!

И последно, но не на последно място, благодарим на целия екип на хотел Будапеща, който всеки месец се грижи за комфорта и ползотворната работа на членовете на Алфа Групата по време на месечните ни заседания!


Напомняме, че във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш и местата на участниците са ограничени до 12. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ОЩЕ СЕГА! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе на:


За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.

%d bloggers like this: