Какво споделят членовете на The Alpha Group България – Магдалена Маркова

В третото интервю от поредицата с представяне на членовете на Алфа Групата в България, ви представяме Магдалена Маркова, управител и съдружник на Ес БИ Ей България ООД Какви са нейните ежедневни предизвикателства и какви са ползите от членството ѝ в Алфа Групата, прочетете в интервюто по-долу.

Представете се накратко!

Магдалена Маркова – съдружник и управител на Ес БИ Ей България ООД от създаването на фирмата януари 2011.
В сферата на въздушния транспорт на товари съм повече от 25 години. Стартирах в АК „Балкан“ през 1994г. в отдел „Рекламации на товари“, в последствие бях в отдели „Внос“ и „Износ“, като последната ми длъжност беше Зам. Директор „Дирекция Пътници и Товари“ с ресор „Товарни превози“. В последствие преминах на работа във въздушна кантора на „Деспред“ АД, където заемах длъжностите спедитор и директор на Кантора. След напускането ми от „Деспред“ преди 11 години основах в съдружие настоящата фирма.

Откога сте член на Алфа Групата и как разбрахте за нея?

От пролетта на 2020 година. На среща на клуб Бизнес Лейди се запознах с Борислава Киркова, Директор на Алфа Групата, която ми разказа за целите и ме покани като гост на нейните заседания. Аз съм в процес на търсене на опции за развитие на бизнеса ми, на самата мен като личност и изграждане на нови „издърпващи“ контакти. Начинът и атмосферата на работа в Алфа Групата ми допадна.

Какви са ежедневните Ви предизвикателства в бизнеса, как намирате решение за тях и кой Ви помага?

Задържане на фокус е най-сериозният ми проблем, предвид че трябва да покривам и координирам много разнородни аспекти като управител – финансово-счетоводни, продажби, подбор на служители, ежедневни оперативни проблеми и други административни задължения.

Какво време отделяте за стратегическо планиране?

В последните няколко години отделям седмица, за да разпиша плановете и целите си за следващата година, но до момента не съм правила по-дългосрочно планиране. Но във програмата ми до средата на декември 2020 е да изготвя 3-годишен план.

Какво Ви мотивира да отделяте половин ден всеки месец и да приоритизирате участието си в Алфа Групата пред всички останали важни задачи?

Емоционално зареждане, срещата с хората и добронамерeността им, обмяната на опит и идеи са напълно достатъчна мотивация. За мен обаче добива особено голямо значение констатирането на факта, че има неща, към които съм вървяла интуитивно и на самата среща съм успяла да ги структурирам и „облека“ в логика и осмисляне. След всяка среща го установявам с изненада и ми носи едновременно удовлетвореност и убеденост.

Какво Ви дава Алфа Групата?

Знания, умения, контакти, принадлежност, увереност и ентусиазъм.

Какви хора членуват в Алфа Групата?

Хора, които имат еднакви потребности и проблеми. Хора, които искат и търсят форми за развитие. Хора, които са готови да споделят опита си и да поощрят.

Какво си мислехте, че е Алфа Групата, преди да дойдете на първото заседание и какво се оказа в действителност?

Дори и не бях чувала за нея и нямах конкретни очаквания. На база на името си представях група от много подбрани хора и затворен кръг. Всъщност и двете са верни и съм щастлива, че съм част от тях. 🙂

Какво бихте казали на бъдещи членове на Алфа Групата, които все още не познават този формат и се колебаят дали инвестицията на време и пари си заслужава?

В момента, в който спре растежа, започва спускането надолу. Единственият начин да продължи растежа е инвестирането в себе си и в бизнеса си. Вселената не търпи покой. Алфа Групата е много добра инвестиция по пътя нагоре.

Какво ще пожелаете на Алфа Групата за втория ѝ рожден ден?

Каквото бих пожелала и за 22-рия рожден ден: да съхрани атмосферата – усещането за принадлежност и взаимност, генериране на мотивация и добри идеи, да отчете в собственото си развитие това, което е заложено в програмата и за нас – Алфа-членовете: утрояване на бизнеса в рамките на две години.


Напомняме, че във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш и местата на участниците са ограничени до 12. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ОЩЕ СЕГА! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе на:


За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.

%d bloggers like this: