50 безпогрешни начина да оптимизирате „стратегическия радар“ на Вашия бизнес

Устойчив бизнес растеж чрез гъвкава промяна на стратегията

Всеки бизнес се стреми към стабилен растеж, базиран на силна и гъвкава стратегия.

Ние в Алфа Груп имаме по-различно виждане за стратегическото планиране. Разбираме го като динамичен непрекъснат процес, постоянно развиван и адаптиран според изискванията на редица вътрешни и външни фактори. Ние предоставяме на взимащите решения управители и собственици на бизнеси уникална платформа за създаване и модифициране на максимално точна и подходяща стратегия.

Не сме привърженици на подхода „едно решение за всичко“.

МСП се намират „между чука и наковалнята“

МСП са гръбнакът на повечето икономики, но се сблъскват със специфични предизвикателства. Те не получават същата финансова подкрепа като стартиращите бизнеси, не са защитени и от големи корпоративни финансови отчети. МСП нямат управителни структури, които да им осигуряват вътрешна експертиза по всеки конкретен бизнес въпрос. Също така не разполагат с ресурси за правителствено лоби и съответното политическо и икономическо влияние.

Тогава как могат МСП да подобрят своето положение? Едно от нещата, които могат да направят, е да престанат да се опитват да се справят сами. Могат да започнат да работят в екипи за повишаване обхвата на своя колективен бизнес радар. Въз основа на по-широкото полезрение, което осигурява членството в консултативния борд на Алфа групата, ще могат да реагират по-адекватно на предизвикателствата. Ефектът е т.нар. „когнитивно разнообразие“. С други думи да получиш достъп до разнообразието от възприятия, опит и способности в рамките на групата. По този начин внезапно започваш да виждаш света по-ясно и в по-големи мащаби.

Консултативните бордове на Алфа Груп

Алфа Групата е най-бързо развиващата се организация – домакин на работни срещи на консултативните бордове. 20 отворени за нови идеи собственици и управители споделят своята готовност да изследват алтернативни методи за решаване на ключови стратегически въпроси. Заедно те идентифицират нови възможности, както за себе си, така и за компаниите, които управляват.

Накратко:

 • Ще придобиете нови ценни познания за Вашия бизнес.
 • Ще имате възможност да се учите от сходно мислещи, опитни предприемачи и изпълнителни директори.
 • Ще изградите отношения на доверие с клиенти и партньори с голям потенциал.

50-те начина за изграждане на непоклатима стратегия

През последните почти 10 години създадохме и доразвихме повече от 50 стратегически работни тетрадки в помощ на собствениците и управители на бизнеси. Заедно с мастърмайнд сесиите, този набор от работни тетрадки създава един качествен нов структуриран подход към стратегическото планиране. Търговските резултати на нашите членове говорят сами за себе си.

На базата на натрупаните оценки и получена обратна връзка през последните девет години, можем да Ви обещаем две неща:

1. Нашите членове ще удвоят или утроят стойността на своите бизнеси в рамките на две до три години;
2. Бизнесите на членовете на борда ще се утвърдят като водещи в своите специфични бизнес ниши.

Представлява ли интерес за Вас?

Помислете за належащ казус, който създава финансова „черна дупка“ във Вашия бизнес или пък за някоя дръзка възможност, към която се стремите, без да сте наясно как да я реализирате. Представете си какво би било, ако имахте на своя страна още 19 опитни лидера от различни сектори, които с обединените си опит и знания ще се фокусират върху Вашите проблеми и възможности, за да Ви помогнат да разработите успешен стратегически план за действие, с който да разрешите предизвикателствата.

Всеки член на консултативния борд идва от различен бизнес сектор, което прави вътрешната конкуренция невъзможна и Вашето присъединяване на практика изключва Вашите директни конкуренти.

Условия за участие

Възможност за участие в месечните консултативни бордове имат собственици и управители на компании с годишни приходи между 1-35 млн. лв и персонал между 35-400 служители.

Защо не тествате на практика?

Няма по-добър начин да прецените потенциала на нещо ново от това, да го тествате на практика и да се убедите сами.

На нашите консултативни бордове могат да присъстват само посетители с покана с демонстрационна и опознавателна цел и това не гарантира автоматично членство в борда на Алфа Груп. Първата стъпка е кратък неформален телефонен разговор или лична среща на чаша кафе, за да преценим дали Вие и Алфа Груп сме подходящи един за друг. Ако сме, ще имам удоволствието да Ви поканя да се включите в някое от нашите заседания като мой личен гост.

Ако управлявате отговарящ на условията бизнес в България, се свържете с мен в LinkedIn или ми пишете на имейл info@tagbg.org.

Не губете време! Нека фиксираме среща в графиците си!

Борислава Киркова – Регионален директор за България на The Alpha Group


Напомняме, че във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш и местата на участниците са ограничени до 20. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие ОЩЕ СЕГА! Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе на:

май
15
ср
2024
Месечна среща на Алфа Група „София“ @ Зала за Събития Реализатори
май 15 @ 09:00 – 13:00

Заседание на консултативния борд на Алфа Група София

Алфа Групата стартира нов консултативен борд от собственици и управители на развиващи се малки и средни бизнеси в София!

Какво би било, ако:

 • „Имате собствен управителен борд от директори, които да ви помагат всеки месец“….

 • „Някой ви разбира много добре, защото е бил в обувките ви„…

 • „Има с кого да си сверите часовника“…

 • „Бихте могли буквално да си купите време за стратегическо планиране“…

 • „Има къде да си съберете мислите и решителността за последващи действия“…

 • Имате среда, която ви мотивира и ви помага да се развивате“

Това е малка част от споделеното от настоящите членовете на Алфа Групата. След успешното ѝ развитие в София и многобройните запитвания за втора група, тя вече е факт!

Нашето обещание е само едно: да удвоите стойността на бизнеса ви в период от 2 до 3 години!

 

По време на срещата ще имате възможността:

 • Да разберете как да удвоите стойността на бизнеса си в рамките на 2-3 години;

 • Да седнете на една работна маса с други собственици на бизнес от вашия калибър;

 • Да работите по една от темите за бърз растеж;

 • Да отработите личен бизнес казус или предизвикателство в рамките на мастърмайнд сесия (до 3 казуса на среща);

 • Да получите предложения за неговото решение от опитни съмишленици;

 • Да споделите знания и опит от вашето собствено бизнес ежедневие и да се обогатите от това на другите.

Още по темата:

Кратка презентация на „Алфа Групата“

Често задаваните въпроси

Интервюта с членове на Алфа Групата:

Регистрирайте се за следващото събитие тук!

  За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с регионален директор от нашия екип. График на срещите до края на годината може да намерите тук.