Алфа Груп стартира в София

The Alpha Group Sofia

На 21.04.2016г. в София се състоя откриващото събитие на Алфа Груп за България. С него успешно бяха положени основите на нов формат от бизнес срещи, имащи за цел да подпомогнат местни собственици на малки и средни фирми.

The Alpha Group Sofia

В залата присъстваха представители на ИТ, различни сегменти от строителния бранш (производство, търговия, решения за сигурност), иновативно езиково образование и организация на събития.

С участието си в месечните срещи, собствениците или управляващите директори сформират ексклузивен консултативен борд. Целта на концепцията „Алфа Груп“ е, работейки по конкретни бизнес казуси в среда от себеподобни, в рамките на 2 до 3 години, собствениците да са в състояние да удвоят (или дори утроят) стойността на бизнесите си, както и да доминират в избраната от тях бизнес ниша.

Алфа Груп (The Alpha Group) е бизнес подразделение на британската коучинг обучителна фирма Noble Manhattan Coaching (NMC). Измежду 900-те коучинг обучителни фирми в цял свят, NMC е в TOP3 на най-успешните обучителни компании (извън САЩ) по броя обучени студенти в сферата на личния, бизнес и корпоративен коучинг (life, business & executive coaching). Мисията на собственика на NMC – Gerard O‘Donovan чрез Алфа Груп e, да подпомага малкия и средния бизнес, тъй като това е гръбнакът на една икономика. На базата на подхода в коучинга, Алфа Груп предлага на собствениците на бизнеси над 50 разработени теми, валидни за всеки отрасъл, които да ги водят в посоката за решаване на ключови стратегически (или оперативни) проблеми и избистряне на собствената им визия.

„Отговорът е винаги в стаята.“

Парадоксалното в случая е, че решенията на проблемите в повечето случаи са в главите на собствениците на всеки бизнес. Общоизвестен факт е, че доста често тези хора нямат времето да седнат на спокойствие и да погледнат на бизнеса си от „птичи поглед“, тъй като са прекалено заети в „гасенето на пожари“ всеки ден. Алфа Груп предоставя точно тази възможност и създава подходящата атмосфера с месечните си бизнес срещи. Под ръководството на сертифициран Алфа Груп фасилитатор (регионален директор), членовете на консултативния борд участват активно в работните сесии (workshops), минавайки през отделните стъпки в разработките за експедитивно бизнес развитие. Целта на всяка работна сесия е да бъде създаден семпъл план за действие в три стъпки, който може да бъде въведен в ход още на следващия ден. Точно затова участниците трябва да са или собственици на бизнеса, или упълномощени управляващи директори, които могат да предприемат действия без необходимостта от одобрение от по-горна инстанция.

Следващата среща на Алфа Груп ще се проведе на 31.05.2016г. Във всяка Алфа група може да участва само по един представител от бранш, затова местата на участниците са ограничени до 20. Побързайте да заемете Вашето място преди конкурентите си и се запишете за участие в следващата среща на Алфа Груп! Подробности за предстоящите събития може да намерите тук. За повече информация, може да обърнете внимание на често задаваните въпроси и да се свържете с Вашия регионален директор от нашия екип.

%d bloggers like this: